Saturnas Ožiaragyje- laikas prisiimti atsakomybę ( 17 12 20- 20 12 17)

2017 metų gruodžio 20 dieną Saturnas palieka Šaulio zodiako ženklą ir pereina į Ožiaragio zodiako ženklą. Vienu zodiako ženklu Saturnas keliauja apie 2,5 metų, tai reiškia, jog Ožiaragyje jis išbus iki 2020 metų gruodžio 17 dienos. Nurodytu laikotarpiu visi pajus šios planetos poveikį.

Saturnas yra  paskutinė planeta, matoma plika akimi –todėl dažnai siejama su  žmogaus galimybių riba. Saturnas yra priskiriamas taip vadinamoms socialinėms planetoms, todėl atsakingas už asmens socialinę realizaciją, siekius, visuomeninę padėtį.

Saturno principai susiję su žmogaus noru įvesti savo gyvenime tvarką, struktūrą, suprasti prasmę, atitikti priimtas bendras normas, ir suvokti krizių augimo reikšmę. Tai disciplina, griežtumas, atsakomybė, apribojimai, įstatymai ir taisyklės, vieta visuomenėje ir žmogaus santykis su ja. Sistemiškumas, lėtumas, sugebėjimas susikaupti. Taupumas, pesimizmas, metodiškumas.

Saturnas mitologijoje yra siejamas su laiku  ( “chronos”- laikas), atsakingas už laiką. Jis nustato ribas tarp  gyvenimo ir mirties, tarp amžinybės ir esamo laiko. Jis nustato griežtas ribas viskam, kas patenka į jo valią. Dėl šios priežasties ši planeta dažnai yra vadinama pikta, nes kelia kliūtis ir sunkumus. Tačiau gerai pasigilinus matyti, jog būtent Saturnas duoda aukščiausius postus ir visuomeninį pripažinimą, turtus ir atsakingą santuoką. Tik dėl viso to gėrio reikia pasistengti: ugdyti kantrybę ir atsakingumą, mokėti planuoti ir siekti tikslo mažais žingsneliais, aiškiai ir tiksliai žinoti savo tikslus, norus ir vertybes, bei jais vadovautis. Apdovanoja Saturnas brandžius asmenis nuo 29 metų ( tai susiję su Saturno ciklu, per kurį apeina visą zodiako ratą). Todėl viena iš Saturno ( tuo pačiu ir astrologijos) taisyklių yra- VISKAM SAVO LAIKAS. 

Šio ilgo tranzito metu Saturnas bus namuose ( Saturnas valdo Ožiaragio zodiako ženklą), todėl visos išvardytos savybės turės galimybę reikštis natūraliai ir lengvai. Labiausiai ši tranzitą pajus gimę po Ožiaragio zodiako ženklu, taip pat tie, kurių pirmas būstas yra Ožiaragyje arba pirmame būste. Taip pat tie, kurie turi planetų Ožiaragyje.

Visi kardinalūs zodiako ženklai: Avinas, Vėžys, Svarstyklės, Ožiaragiai gali sulaukti rimtų iššūkių, sunkumų, apribojimų, kuriuos įveikę taps brandesniais ir atsakingais savo gyvenimo šeimininkais.

Žemės stichijos zodiako ženklai: Jautis, Mergelė gali sulaukti lengvesnio tikslų siekimo kelio, tam tikrų protekcijų, aukštesnių postų, su sąlyga, kad iki šiol gyveno pagal Saturno principus.

Atėjo puikus metas tapti brandesniais ir atsakingais už savo gyvenimus. Šis tranzitas išmokys planuoti, ugdys strateginį mąstymą ir požiūrį, leis atrasti vidines vertybes ir skatins jų laikytis.

Tai yra bendro pobūdžio informacija.

Astrologė Rasa Baliutavičiūtė Kungienė

 

Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.