Užtemimo įtaka ir poveikis

Mėnulio užtemimas Svarstyklėse 2014 metų balandžio 15 dieną

UžtemimasNuo senų amžių Saulės ir Mėnulio užtemimai žmonėms keldavo mistinį nerimą ir baimę. Žmonių sąmonėje tai asocijuodavosi su dievų rūstybe ir nelaimėmis. Tačiau šiuolaikinė astrologija nevertina užtemimo kaip blogio pranašo, nors jo reikšmingumo neneigia.

Astronomijos požiūriu, užtemimas – tai Mėnulio fazė. Saulės užtemimas gali įvykti tik esant Mėnulio jaunaties fazei, tai yra, kuomet susijungia Saulė ir Mėnulis, kai Mėnulis uždengia Saulės diską. Mėnulio užtemimas gali įvykti tik per pilnatį, tai yra, kai Saulė ir Mėnulis yra vienas priešais kitą, o Žemė yra tarp šviesulių ir jų šešėlių opozicija užstotų Mėnulio diską.

Tačiau, nors Mėnulio jaunatis ir pilnatis būna kiekvieną mėnesį, užtemimai pasikartoja tik du kartus per metus . Lemiamas veiksnys, kuris daro Mėnulio fazę užtemimu – Mėnulio mazgų padėtis (Saulės ir Mėnulio orbitų susikirtimo taškai) . Kiekvieną kartą, kai Saulė yra šalia Mėnulio mazgų padėties, esant jaunačiai ir pilnačiai, vyksta Saulės ir Mėnulio užtemimai.

Apie fatališkumą

Astrologiniu aiškinimu – Mėnulio mazgų ašis – plėtros vektorius, nustatantis karmines pamokas ir lemtingą situaciją, numatytą horoskope. Per Saulės užtemimą Saulė, Mėnulis ir Žemė išsirikiuoja vienoje linijoje, šalia karminių Mėnulio mazgų, kas išskiria lemiamos akimirkos reikšmingumą. Tai tarsi laiko koridorius, kuriame pasirinkimo erdvė apribota siaurais aplinkybių rėmais ir kuo arčiau užtemimo data, tuo jis siauresnis. Bet tai nereiškia, kad šituo laikotarpiu viskas fatališka. Tiesiog Mėnulio užtemimas pabrėžia pasirinkimo aštrumą, ir tuo pačiu sumažina jo variantus, ir mes priversti veikti ribotomis sąlygomis.

Pilnas Mėnulio užtemimas įvyks 2014 metais balandžio 15 d. 10:42 Lietuvos laiku.

Šis reiškinys bus matomas JAV, Kanadoje, Pietų Amerikoje, Australijoje, Tolimųjų Rytų ir Ramiojo vandenyno regione.

Užtemimo poveikį jausime nuo balandžio 1 d. iki balandžio 29 d.

Mėnulio užtemimas – tai Mėnulio ciklo kulminacija, persilaužimo etapas situacijose. Jame veikia dvi jėgos, esančios priešpriešoje arba veikiančios išvien ir yra simboliškai susijusios su Svarstyklių ženklu ir jo valdove Venera. Šį periodą mažai kas pragyvens vienatvėje. Jei mūsų gyvenime nėra partnerio, tai bus situacija ( arba žmogus), kuris opozicionuos mums arba susidurs su mūsų opozicija. Vienaip ar kitaip bus kažkas arba kas nors, su kuo reiks turėti reikalų.

Kadangi užtemimo energija įjungs Avino – Svarstyklių ašį, tai dar kartą pabrėš temų: „aš – tu“; „mes – jie“, reikšmingumą, tai reiškia santykių, tiek veiklos, tiek ir asmeninių, temą. Taip pat savo asmeninių interesų gynimą bei lygiateisiškumo pasiekimą. Šituo laiku gali reikalauti sprendimų sutarčių nutraukimo, kompanijų susijungimo, ginčų reguliavimo, santuokos ir ištuokos klausimų, sutarčių peržiūrėjimo arba nutraukimo klausimai.

UžtemimasUžtemimas kalba ir apie tai, jog šituo laikotarpiu situacijose gali skambėti mūsų valios ir kitų žmonių valios priešpriešos temos. Šituo metu mūsų asmeniniai veiksmai gali tapti visuomenės turtu. Tai, kam anksčiau aplinkiniai neteikdavo dėmesio, dabar gali tapti matoma, šituo metu lengviau patraukti į save dėmesį, išsiskirti tiek su ‚pliuso,, tiek su ‚minuso‘ ženklu‘.

Situacija kažkokioje mūsų gyvenimo sferoje pasieks kritinį tašką, reikalaudama reorganizacijos ir skatins permąstyti ir rasti naują požiūrį. Į mūsų gyvenimą gali grįžti temos, kurios iš naujo įgaus aštrumo arba žmonės, su kuriais mes turėjome reikalų anksčiau.

Perspėjimai

Šituo metu reikėtų atsisakyti perdėto ambicingumo, padidinta savivertė trukdys teisingai vertinti situaciją ir asmenines galimybes. Mums gali “pakišti koją” perdėtas optimizmas ir tikėjimas viskuo.

Žmonės bus linkę priimti viską asmeniškai, net tai, kas su jais neturėjo ryšio ir įsivelti į konfliktus dėl smulkmenų. Galimi ginčai ir mėginimai įrodyti savo tiesą, nesiskaitant su oponento argumentais.

Užtemimo ir artimiausios balandžio dienos – padidinto traumatizmo laikas. Šituo laiku gali padaugėti autoyvykių kelyje. Tendencija iš pradžių padaryti, po to pagalvoti įtakos problemas keliuose, buitines bei gamybines traumas.

Atsargumo reikalaus finansinės išlaidos, nes mes būsime linkę į padidintą išlaidumą ir rizikuosime išleisti daugiau, nei leidžia mūsų biudžetas.

Šituo laiku bus sunku atpažinti tikruosius motyvus tų, su kuriais mes turime reikalų. Reikėtų būti atsargiems, kad išvengtume neprotingų žingsnių dėl apgaulės ar saviapgaulės. Galimos intrigos ir apsiskaičiavimai.

Galimybės ir saugumas

Tai puikus laikas įtraukti intuiciją ir vaizduotę į praktiką. Taip pat puikus metas įvesti tvarką pradėtuose darbuose ir rasti praktinius sprendimus. Dabar tinkamiausias laikas peržvelgti ankstesnius neapgalvotus sprendimus ir atlikti reikalingą korekciją savo strategijoje. Geriausia nepradėti naujovių, o remtis įprastais metodais. Tai taip pat puikus laikas atgaivinti senus ryšius ir sustiprinti esamus. Naujos idėjos, pasiūlymai gali tapti reikšmingais, bet ateityje jie pasirodys ne tokie, kaip juos matome dabar. Dėl to verta palaukti papildančios informacijos, kad būtų teisingai įvertintos perspektyvos.

Geriausia balandžio mėnesio taktika – kompromisas senuose, susiklosčiusiuose santykiuose ir atsargumas naujuose. Bandymai neatsižvelgti į kitų interesus duos problemas. Reiktų prisiminti, kad dabar svarbiausia – interesų balansas. Neverta nepermaldaujamai laikytis savo. Nusileidę mažame, mes tik laimėsime ateityje. Šituo metu reikia išlaikyti užimtas anksčiau pozicijas, išanalizuoti praradimus. Geriausia užsiimti tuo, kas gerai žinoma ir patikrinta laiko, protingai užbaigti pradėtus darbus.

Labiausiai užtemimas palies tuos, kurie turi asmeninių planetų Avino ir Svarstykių ženkle, taip pat Ožiaragio ir Vėžio ženklų atstovai, dėl tam tikrų sudėtingų planetų konfigūracijų šiuo periodu.

Norėčiau atkreipti dėmesį, jog tai yra bendro pobūdžio informacija, bendras fonas. Kaip Mėnulio užtemimas paveiks jus asmeniškai reikėtų konsultuotis su savo asmeniniu astrologu.

Straipsnio šaltinis http://astronavigator.blogspot.com

Komentarai

4 komentarų prie Užtemimo įtaka ir poveikis
  1. Aldona Atsakyti

    Esu gimusi svarstyklių ženkle. Man pablogėjo sveikata ar tai yra koks ryšys su mėnulio užtemimu?

    • Rasa Atsakyti

      Taip,sveikatos pablogėjimas gali turėti ryšį su Mėnulio užtemimu. Juolab, jog esate gimusi po Svarstyklių ženklu, kurį stipriai įtakoja užtemimo energetika.Išties, tai turėtų būti tarsi įspėjimas jums, gerbiama Aldona, jog turėtumėte labiau rūpintis savo sveikata. Užtemimas iškelia ir užaštrina tas problemas, kurios yra mūsų tarsi ignoruojamos sąmoningai, tačiau slypi mūsų pasąmonėje.

  2. marija Atsakyti

    Esu gimusi liuto zenklu,juokiuosi dvi dienas be priezasties,tai susije su uztemimu?

    • Rasa Atsakyti

      Puiku, džiaukitės gera nuotaika 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.